Ambitie, macht en #metoo in podcast thriller 'Wraak'

Als het dode lichaam van een vrouw verminkt wordt teruggevonden in het Amsterdamse IJ, verkeert niet alleen de stad, maar ook de nieuwe korpschef Barbara Schaaf (Rifka Lodeizen) in doodsangst. De dood van Monique Zegers blijkt de eerste in een reeks moorden die dagelijks het landelijk nieuws domineren. Onder leiding van Barbara, die in de race om haar positie als korpschef haar mannelijke concurrent met een #metoo uitschakelde, hebben de moorden prioriteit bij het Amsterdamse politiekorps. Als ze beseft dat de moorden een wraakactie zijn, komt Barbara voor een onmogelijke keuze te staan… De spannende, achtdelige podcastserie Wraak, verteld door Nazmiye Oral en met stemmen van onder anderen Rifka Lodeizen, Jaap Spijkers, Carine Crutzen, Nasrdin Dchar en Joy Delima, is vanaf dinsdag 15 september te beluisteren via radio1.nl/podcasts en populaire podcast-apps als Spotifty en Apple Podcasts.

Wraak is de eerste fictie podcastserie in Nederland die geheel 360 graden (of 8D) is vormgegeven waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal staat. De serie is wekelijks per aflevering of in één keer te beluisteren, waarmee het de audiovariant is van een bingeable tv-serie. Beluister hier de eerste fragementen.

De podcast Wraak is bedacht en geschreven door Karin van der Meer (Penoza, Nieuwe Buren), de regie is in handen van Hanneke Hendrix (De Kloof, Ik ken iemand die..). De achtdelige podcast is een productie van NPO Radio 1, AVROTROS en Fiction Valley.

De podcast Wraak is vanaf dinsdag 15 september te beluisteren via alle populaire podcast-apps.